Omgeving

Groot- Ammers

In het zuidelijke deel van het Groene Hart ligt het landelijke Groot-Ammers. Dit mooi gelegen dorp aan de Lek is onderdeel van de gemeente Molenlanden. De naam Groot-Ammers is afgeleid van Ammers dat water betekent. Ammers was vroeger een moerasriviertje. Groot is er voorgevoegd ter onderscheiding van Klein Ammers (Ammerstol) dat aan de overkant van de rivier de Lek ligt. Langs de Ammerse Boezem staan vier monumentale molens. Verder ziet u in het dorp kleine dijkwoningen en een oud kaaspakhuis.

Groot-Ammers Achtkanter

Groot-Ammers ligt aan de bewegwijzerde Ooievaarsroute, een fietsroute door het oostelijk deel van de Alblasserwaard en langs de rivier de Lek. Groot-Ammers is vooral bekend door het Streekcentrum Ooievaarsdorp, Het Liesvelt, waar een gedeelte van de vogels vrij rondvliegt, broedt en hun jongen grootbrengt. Vanaf dit punt kunnen wandelaars het Ooievaarspad lopen. De vele wandel- en fietsroutes in de omgeving nodigen uit u de gehele Alblasserwaard ontdekken.

In de Alblasserwaard woont u in alle rust, maar door de centrale ligging van het dorp staat u ook zo in de stad. Steden als Rotterdam, Breda en Utrecht zijn binnen drie kwartier te bereiken.

Achtkanter Groot-Ammers

Plattegrond Groot-Ammers

BewarenBewaren

BewarenBewaren